top of page

Udfordringer og mål

Projektets mål og sucesskriterier

​Målet med udviklingsprojektet er, at lærerne gennem brug af IT som pædagogisk værktøj tilegner sig en ny undervisnings metode; nemlig flipped learning. Herigennem øges muligheden for undervisningsdifferentiering og elevernes motivation og lærings udbytte styrkes ved, at eleverne bliver mere aktive igennem opgaveløsning og dialog.​
 

  • Lærerne tilegner flipped learning som didaktisk metode, herunder planlægning, gennemførsel og evaluering – og samtidig oplever, at flipped learning kan bruges som en IT pædagogisk redskab til undervisningsdifferentiering.
     

  • Lærere og elever tilegner kendskab til IT pædagogiske værktøjer såsom Skoletube, video og screen cast, og kan efterfølgende bruge disse til at koble undervisning og praktik sammen. Det vil sige, at når eleverne er i skole, lærer de at bruge de forskellige IT værktøjer, fordi læreren har produceret og formidlet materiale på platformen. Når eleverne er i praktik, kan de sætte deres viden i spil og med IT værktøjerne løse opgaver med henvisning til det de har lært mens de var i skole. Der sker forhåbentlig et transfer af viden ml. skole, praktik og den enkelte elev.
     

  • Eleverne øver sig i at afkode faglige videoer og andet materiale der ”flippes”
     

  • Eleverne oplever nye og innovative værktøjer, der forhåbentlig styrker deres engagement og lyst til læring, samt evne til selv at anvende digitale værkøtjer.


Flipped learning er en undervisnings metode, der ligger op til, at eleverne ser en faglig undervisnings video derhjemme som lektie med et tilhørende spørgsmål/lille opgave.
Når eleverne møder ind til undervisningen, så starter lektionen i fællesskab med opklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål til videoen indhold og den kommende opgave der skal løses.
 
Herefter går eleverne i gang med opgaveløsningen. Støder de på udfordringer, bedes de se videoen igen. Kan de stadig ikke finde ud af løsningen, så går de til læreren efter hjælp.
 
Alle mødes til sidst og evaluere på opgaven og løsningen heraf.
 
Hvordan forstår vi flipped learning?
Udfordringer
VANER 

Udfordringen er at fastholde lærerne, i at gennemføre undervisningen som metoden foreskriver samt arbejde med nye digitale værktøjer. 

TID

Der skal skabes tid til forberedelse af undervisningsmaterialet. Videoer kræver mere end en ½ time her og der, især i starten når man også skal lære værktøjerne at kende.

 

TRYGHED

Brug af IT i undervisning kan være forbundet med utryghed. Virker det nu som det skal? Har ”jeg” styr på det? Kan jeg lave en ordentlig video? Hvordan formidler jeg min video ud til eleverne?
 

ELEVERNE

Der forventes en vis skepsis, når eleverne introduceret til en undervisningmetode der ligger langt fra den de normalt har været vant til. 

bottom of page